Transversal competences through music : a material package for using music to teach transversal competences in a lower secondary school English classroom - Mäki-Penttilä, Jonne (2018)
Monialaiset oppimiskokonaisuudet ovat osa vuonna 2014 valmistuneita Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteita. Monialaiset oppimiskokonaisuudet ovat oppiainerajat ylittäviä osaamiskokonaisuuksia, joiden tarkoituksena on tarjota oppilaille tietotaitoa, jota he voivat hyödyntää tulevissa opinnoissaan sekä työelämässä ja yhteiskunnan jäsenenä. Tämä materiaalipaketti on luotu resurssiksi yläkoulun englanninopettajille, jotka haluavat sisällyttää monialaisten oppimiskokonaisuuksien sisältöjä opetukseensa. Materiaalipaketti koostuu viidestätoista moniosaisesta tehtävästä, joissa monialaisten oppimiskokonaisuuksien sisältämiä taitoja ja teemoja työstetään musiikin kautta. Materiaalipaketissa musiikkia on hyödynnetty monin eri tavoin. Musiikkia on käytetty välineenä, joka mahdollistaa kielitaitojen ja kielen käyttämistä luovasti. Oppilaat pääsevät myös kehittämään musiikillista älykkyyttään tehtävien avulla, joissa analysoidaan musiikkia, tehdään musiikkia tai käytetään musiikkia ja ääntä ajatusten ilmaisemiseen. Musiikkia on myös käytetty autenttisena tekstinä ja sen emotionaalista voimaa on hyödynnetty tehtävissä muun muassa itsesäätelyssä.