Teknostressin lieventämisen mahdollisuudet ja keinot työpaikalla johdon näkökulmasta - Kuusela, Suvi (2018)
Teknologian hyödyntäminen työssä lisääntyy jatkuvasti. Lähes jokaisessa yrityksessä hyödynnetään teknologiaa tavalla tai toisella. Se on usein välttämätön resurssi, joka lisää tehokkuutta ja helpottaa työntekoa. Teknologian käytöstä voi kuitenkin seurata myös negatiivisa vaikutuksia työntekijöille ja monesti tätä kautta myös kokonaisille organisaatioille. Tässä tutkielmassa perehdytään teknologian aiheuttamaan stressiin eli teknostressiin. Lisäksi otetaan selvää, kuinka johtohenkilöstö voi hallita työntekijöiden kokemaa teknostressiä. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena ja siinä tutkitaan teknostressi-ilmiötä, sekä mahdollisuuksia ja keinoja lieventää teknostressiä organisaatioissa johdon näkökulmasta. Tutkimusten tulosten mukaan teknostressi on ilmiö, johon johtohenkilöstön tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Tulokset osoittavat myös, että johdolla on mahdollisuuksia lieventää teknostressiä hyödyntämällä erilaisia organisaatioille ja yksilöille suunnattuja keinoja ja strategioita. Sitä voidaan lieventää esimerkiksi vaikuttamalla työntekijöiden teknologian käyttöön tai suoraan käytettävään teknologiaan. Jotta teknostressiä voitaisiin lieventää mahdollisimman tehokkaasti, johtohenkilöstön olisi hyvä huomioida yksilölliset, organisatoriset ja kulttuuriset tekijät.