Seksuaalisen haluttomuuden diskurssit Suomi24-korpusaineistossa - Paldán, Maiju (2018)
Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, mitkä diskurssit hallitsevat seksuaalista haluttomuutta käsitteleviä Suomi24-foorumikeskusteluita. Tutkimusta motivoi havainto siitä, että seksuaalinen haluttomuus on noussut paljon esille mediassa ja internetin keskusteluryhmissä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Seksuaalisuuden historian näkökulmasta tämä on mielenkiintoinen ilmiö, sillä perinteisesti länsimainen keskustelu seksuaalisuudesta on keskittynyt liiallisen seksuaalisen aktiivisuuden ja halujen paheksumiseen. Tarkastelemalla seksuaalista haluttomuutta koskevia keskusteluja voidaan siis saada tietoa siitä, mitkä ideologiset näkemykset ja merkityksellistämisen tavat hallitsevat nykyistä seksuaaliajattelua ja -kulttuuria.