Silmiä avaavat tarinat : sijoituksen kokeneiden nuorten videoblogit - Mäkinen, Ronja (2017)
Kandidaatintutkielmani aiheena ovat sijoituksen kokeneiden nuorten videoblogeissa kerrotut tarinat. Tutkin sisällön analyysin avulla viidellä eri kanavalla julkaistua, yhteensä yhdeksää videojulkaisua. Aineistoni sisältää yhdeksän videota tekstiksi litteroituna ja lisäksi videoiden yhteydestä kerätyt kommenttilaatikot, joissa toiset Youtubekäyttäjät antavat palautetta sisällöstä. Olen tarkastellut sitä, millaista kertomusta kodin ulkopuolelle sijoitettuna olemisesta nuoret vloggaajat ja kommentoijat tuottavat verkkoalustalla omaehtoisesti, yleisönään toiset nuoret.