Millainen on valoisa sointu? : adjektiivien pohjalta sävellettyjen sointujen joukkoluokkaominaisuudet ja rekisterillinen asettelu - Makkonen, Marja (2018)
Musiikin aikaansaamia mielikuvia ja musiikin kuulijassa herättämiä tunteita on tutkittu paljon. Lähestyin tutkielmassani musiikkiin liitettäviä mielikuvia hieman eri näkökulmasta kuin näissä tutkimuksissa. Tutkimukseni empiirisen kokeen lähtökohtana oli ulkomusiikillinen inspiraatio (adjektiivi), jonka pohjalta säveltäjä sävelsi sanaa mielestään parhaiten ilmentävän soinnun.