Sijaisperheet mediassa : sijaisperheiden representaatiot Helsingin Sanomissa. - Mäkelä, Mira (2018)
Tutkimus käsittelee sijaisperheiden representointia Helsingin Sanomien media-aineistossa. Tarkoituksena on selvittää, millaisia sijaisvanhemmuuden representaatioita luodaan mediassa kielellisten valintojen kautta. Vuodesta 2012 lähtien sijaisperheet ovat toimineet lastensuojelussa ensisijaisena sijaishuollon muotona, jolloin tutkimuksen tavoitteena on tuottaa tietoa sijaisperheistä sekä median tavasta käsitellä aihetta. Tutkimuksessa pyrin vastaamaan kysymyksiin siitä, millaisissa yhteyksissä sijaisperheistä kirjoitetaan Helsingin Sanomissa sekä millaiseen rooliin sijaisperheet teksteissä asetetaan.