Transient sputtering method for estimating ion confinement times in ECRIS plasma - Marttinen, Miha (2018)
Elektronisyklotroniresonanssi-ionilähteillä (ECRIS) tuotetaan korkeasti varattuja ione- ja kiihdytinpohjaisen fysiikan tutkimuksen tarkoituksiin. Pitkät ionien säilöntäajat ovat välttämättömiä korkeasti varattujen ionien tuottamiseksi. Tässä Pro Gradussa testataan transienttimenetelmää ionien säilöntäaikojen arviomiseksi sputteroimalla.