Teetaide Japanin kuvataiteessa : Mizuno Toshikatan puupiirrossarja Cha no yu nichinichisō - Lahti, Sirkku (2018)
Tutkin teetaiteen kuvaamista japanilaisessa kuvataiteessa. Teekulttuurin ja teeseremonian historiasta ja vaiheista, puupiirrostaiteen merkityksestä japanilaiselle kulttuurille sekä Japanin yhteiskunnallisesta tilanteesta käsin tarkasteltuna olen tehnyt tutkimusta siitä, mitä teetaide on merkinnyt japanilaisille ja miten sen kuvaaminen taiteessa on ollut yhdistettävissä länsimaalaistumiseen ja Japanissa 1800-1900 luvuilla tapahtuneisiin muutoksiin. Tarkasteluni kohteena on Mizuno Toshikatan puupiirrossarja Cha no yu nichinichisō, jonka kautta tutkin teetaiteen merkitystä puupiirrostaiteen aihemaailmassa.