"Nja, hellre satsar jag på engelska" : attityder till finska bland åländska ungdomar - Raja, Aleksiina (2018)
Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena on selvittää, millaisia asenteita ja motivaatioita ahvenanmaalaisilla nuorilla on suomen kieltä kohtaan. Mantereella keskustelu ”pakkoruotsista” on ollut jo pitkään tunteita herättävä aihe. Ahvenanmaalla suomen kielen opiskelu on vapaaehtoista ja keskustelua suomen kielen asemasta on käyty kauan.