Verkossa pelattaviin rahapeleihin liitettyjä ongelmia : miten rahapelisivustot huomioivat ne - Ikola, Karri (2018)
Rahapelaaminen on siirtynyt viimeisten vuosikymmenten aikana voimakkaasti kohti verkkoa. Vaikka rahapelaaminen verkossa mahdollistaa monia asioita, niin se kasvattaa monia rahapeleihin liittyviä ongelmia, synnyttäen myös uusia ongelmia. Luonteeltaan rahapelaaminen verkossa on anonyymia ja aiheuttaa epävarmuutta käyttäjilleen. Tässä tutkielmassa tullaan käsittelemään verkossa pelattavia rahajapelejä, niihin liitettyjä ongelmia sekä rahapelisivustoja. Tämän tutkielman tarkoituksena on selvittää, mitä ongelmia liittyy verkossa pelattaviin rahapeleihin sekä miten rahapelisivustojen säännöt ja sopimusehdot ottavat nämä ongelmat huomioon. Tutkimus suoritetaan pääosin kirjallisuuskatsauksena, mutta tutkimuksessa käytetään myös tapaustutkimusta. Tutkimuksessa havaitaan, että verkossa pelattaviin rahapeleihin liittyy moninaisia ongelmia, jotka on määritelty tarkemmin tässä tutkielmassa. Rahapelisivustojen havaitaan ottavan verkossa pelattaviin rahapeleihin liitettyjä ongelmia huomioon hyvin. Jotkin ongelmakohdat vaativat kuitenkin tarkkaavaisuutta, niin sivustolta itseltään kuin sen käyttäjältä.