Processing of English articles and the idiom principle : a re-examination of the phraseological perspective - Hartikainen, Tuomas (2018)
Tämän maisterintutkielman tarkoitus oli replikaatiotutkimuksen avulla tarkastella aikaisemmassa tutkimuksessa esitettyä väitettä siitä, että englannin artikkelien käyttöä voi helpottaa niin kutsuttu idiomiprinsiippi, eli se, että kielenkäyttäjillä on muistissa hallussaan suuri määrä valmiita tai puolivalmiita kielellisiä rakenteita, joita ei kieltä tuottaessaan tarvitse enää analyyttisesti purkaa kielioppiin nojaten. Lisäksi tutkimuksessa käsiteltiin suomalaisten lukiolaisten metalingvistisiä taitoja artikkelien käyttöön liittyen.