IT-projektien ongelmat julkisella sektorilla - Juntunen, Otto (2018)
Tutkimustietoa IT-projektien menestyksestä ja niihin vaikuttavista menestystekijöistä on paljon saatavilla, mutta useat tutkimukset liittyvät tiukasti yksityisen sektorin toimintaan. Kuitenkin julkisen sektorin IT-projektit nousevat usein uutisiin niiden epäonnistumisten ja ongelmien vuoksi. Tarkoituksenani oli luoda kuvaa IT-projektien ongelmista nimenomaan julkisella sektorilla. Käytin lähtökohtana IT-projektin kriittisiä menestystekijöitä ja soveltaen niitä julkisen sektorin toimintaan. Havaitsin että useimmat kriittisistä menestystekijöistä oli suoraan tai lähes suoraan sellaisenaan sovellettavissa myös julkisen sektorin toimintaan. Sektoreiden välillä ei siis ollut suurtakaan eroa, vaan julkisen sektorin ongelmat löytyisivätkin nimenomaan projektin, eikä niinkään sektorin ominaisuuksista.