”Sähän osaat ihan soittaa!”. Naiset rock instrumentin soittajina : empiirinen tutkimus - Uusitalo, Milka (2018)
Naiset rockmusiikin kentällä yhdistetään useimmiten fanin tai korkeintaan laulajan rooliin. Naisista rockmusiikin instrumentalisteina on sen sijaan kirjoitettu hyvin vähän. Tutkimusta Suomessa aiheesta on tehnyt muun muassa Jaana Lähteenmaa (1989) ja Jarna Knuuttila (1997). Rockmusiikin sukupuolittuneisuudesta on tehty tutkimusta myös ulkomailla. Tässä tutkimuksessa keskityttiin naispuolisten instrumentalistien asemaan ja kokemuksiin Suomessa.