Konkurssin ennustaminen talouden tunnuslukujen ja yrityksen koon avulla - Saastamoinen, Simo (2018)
Tutkielmassa pyrittiin vastaamaan kysymykseen, voiko taloudellisilla tunnusluvuilla ennustaa tarkasti suomalaisten pienten ja keskisuurten yritysten konkursseja. Lisäksi tutkielmassa selvitettiin, mitkä tunnusluvut ovat parhaita konkurssin ennustajia, ja parantaako yrityksen koon huomiointi konkurssin ennustamistarkkuutta. Aineistona tutkimuksessa käytettiin 606 suomalaista pk- yrityksen luokittelun täyttävää yritystä, joista 466 oli toimivia yrityksiä ja 140 konkurssiyrityksiä. Tutkimuksen aikajänteenä käytettiin kahta konkurssia edeltänyttä vuotta. Luonteeltaan tutkielma on kvantitatiivinen tutkimus, jossa tutkimusmenetelmänä käytettiin logistista regressioanalyysiä.