Evaluation of adjoint representation Wilson line 4-point correlators in the MV model - Demirci, Sami (2018)
Työssä esitellään Värilasikondensaatiksi kutsuttu QCD:n efektiivinen teoria. Se kuvaa suurienergisen hadronin tai ytimen pienen liikemääräfraktion (x) gluoneita saturaatioalueessa. Pienen x:n gluonien suuren tiheyden vuoksi niitä voidaan kuvailla klassisella värikentällä, jonka lähteenä toimivat suuren x:n partonit. Työssä selitetään kuinka partonien lukuisat siroamiset värikentästä voidaan summata käyttäen Wilsonin viivoja. Työn päätavoite on johtaa analyyttinen lauseke adjungoidun esityksen Wilsonin viivojen 4-pistekorrelaattoreille. Näitä korrelaattoreita ilmaantuu, kun lasketaan sironta-amplitudeja prosesseille, joissa kaksi gluonia etenee yhdessä värikentän lävitse. Lasku tehdään olettaen Gaussinen jakauma värilähteille, joka perusteltiin MV mallissa.