Report please! : a survey on players' perceptions towards the tools for fighting toxic behavior in competitive online multiplayer video games - Pohjanen, Antti (2018)
Kilpailullisten nettimoninpelien nopeatempoinen ympäristö saattaa aiheuttaa pelaajissa huonoa käytöstä joko omaa tai vastustajan joukkuetta kohtaan. Tätä niin sanottua "myrkyllistä käytöstä" vastaan on kehitetty pelien sisäisiä työkaluja, joita pelaajat voivat tarvittaessa käyttää. Tämän kyselytutkimuksen tarkoituksena oli selvittää pelaajien mielipiteitä yleisimpiä huonoa käytöstä vastaan suunniteltuja työkaluja sekä niiden kautta määrättyjä rangaistuksia kohtaan. Tulosten mukaan työkalut ja rangaistukset nähdään hyödyllisinä, mutta myös puutteellisina, sillä työkaluja voidaan käyttää väärin ja rangaistuksia kiertää helposti.