Detrimental substances in final paperboard - Kola, Aki (2018)
Ruokapakkauksissa käytettävästä kartongista ei saisi siirtyä ruokaan haitallisia tai vaarallisia yhdisteitä. Kemialliset komponentit jotka muodostuvat elintarvikepakausmateriaalin valmistuksen yhteydessä tahattomasti (esim. additio- ja hajoamistuotteet), ovat erityisen tärkeitä materiaalin turvallisuuden arvioinnissa. Tutkimustyö liittyen tahattomasti lisättyihin aineisiin (nonintentionally added substances, NIAS) on viimeaikoina ollut kasvussa. Mitä enemmän tietoa näiden yhdisteiden luonteesta saadaan, sitä tarkemmin voidaan lainsäädännöllä valvoa ruokapakkausten turvallisuutta.