Yläkoulun kieltenopettajien käsityksiä ohjauksesta - Tikkanen, Anneli (2018)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, millaisia käsityksiä yläkoulun kieltenopettajilla on ohjauksesta, koko koulun ohjausvastuusta ja ohjauksesta osana omaa työtään. Aihe on ajankohtainen, sillä viimeisessä kahdessa perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa on korostettu koko koulun olevan vastuussa ohjauksesta. Myös uusissa lukion opetussuunnitelman perusteissa tämä tuodaan selkeästi ilmi. Usein kriittisenä vallitseva keskustelu opetussuunnitelmien ympärillä herättää kysymyksen siitä, mitä opettajat asiasta ajattelevat.