Liikuntateknologian hyödyt eri käyttäjäryhmille - Putkonen, Jesse (2018)
Seuraava tutkimus on kirjallisuuskatsauksena tehty kandidaatintutkielma. Tutkielma käsittelee liikuntateknologiaa ja sen hyötyjä eri käyttäjäryhmissä. Olen jakanut käyttäjäryhmät tutkielmassa kilpaurheilijoihin, kuntoliikkujiin ja liikuntarajoitteisiin ja sairaisiin. Liikuntateknologian käsite voidaan määritellä eri tavoin, mutta tutkimuksessani liikuntateknologioiden tarkastelu rajataan digitaalisiin laitteisiin, liikuntasovelluksiin ja liikunnallisiin välineisiin. Liikuntateknologian suosio on ollut viime vuosina suuressa kasvussa ja sen käyttö on siirtynyt kilpaurheilijoilta myös muille kohderyhmille. Liikuntateknologia tarjoaa käyttäjilleen lukuisia hyötyjä niin yksilötasolla, kuin yhteiskunnallisellakin tasolla. Näitä hyötyjä esitellään ja pohditaan tässä tutkielmassa. Hyötyjen tarkastelu keskitetään yksilötasolle ja tutkielmassa esiteltyihin käyttäjäryhmiin. Lopuksi näitä hyötyjä vertaillaan kohderyhmien välillä.