Liikuntateknologian hyödyntäminen huippu-urheilussa - Kiesilä, Matias (2018)
Tässä kandidaatintutkielmassa tutkitaan liikuntateknologian käyttöä huippu-urheilun maailmassa. Liikuntateknologia ja puettava teknologia on ollut viime vuosien aikana erittäin nopeasti kasvava ala, ja huippu-urheilijat ovat UTAUTmallin perusteella liikuntateknologian omaksujina ensimmäisten joukossa. Tutkielma pyrkii vastaamaan siihen, miten urheilijat, valmentajat, organisaatiot sekä yleisö pystyvät hyödyntämään liikuntateknologiaa. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksella. Tulokseksi saatiin teknologian hyödyttävän valmentajia ja organisaatioita perustamaan päätöksentekoaan dataan. Liikuntateknologia auttaa puolestaan urheilijoita optimoimaan harjoitteluaan sekä lepoa ja palautumistaan. Liikuntateknologialla voidaan myös visualisoida urheilulähetyksiä, jolloin niiden seuraaminen helpottuu.