Extreme metal and the grotesque : utilization of pathological imagery in the early album covers of Carcass (1987-1989) - Tulonen, Urho (2018)
Tutkielma käsittelee äärimetallin alakulttuurin representatiivisten konventioiden ja groteskin kuvaperinteen välisiä yhteyksiä. Tätä laajempaa kysymystä lähestytään tarkastelemalla groteskin ilmentymiä englantilaisen äärimetalliyhtye Carcassin varhaisissa levynkansissa.