Tieto- ja viestintäsektorin työpaikkadynamiikka Suomessa 1999-2015 - Dobrev, Toni (2018)
Tässä Pro Gradu -tutkimuksessa tarkastellaan Suomen tieto- ja viestintäsektorin työpaikkadynamiikkaa vuosina 1999-2015. Tutkimus keskittyy tieto- ja viestintäsektorin kehitykseen, työpaikka- ja työntekijävirtatrendien tarkasteluun. Tarkastelussa keskitytään vertailemaan sitä, kuinka alan suhdannedynamiikka on muuttunut kahdella verrattavalla ajanjaksolla: ennen talouskriisiä ja talouskriisin jälkeen. Tutkimuksessa käytettävä teoria, Schumpeteriläinen luovan tuhon teoria selittää markkinoilla tapahtuvaa innovointia, uusien tuottavampien yritysten kehitystä markkinoilla, sekä tuottamattomien yritysten poistumista markkinoilta. Tutkimalla työntekijä- ja työpaikkavirtoja on mahdollista saada viitteitä, niiden yhteydestä tieto- ja viestintäsektorin työn tuottavuuteen, toimialan sisäiseen rakennemuutokseen, sekä työpaikkadynamiikan kehitystrendeihin.