Stadtbild von Berlin - Keinänen, Salla (2018)
Itä- ja Länsi-Saksan yhdistymisen jälkeen Berliini valittiin maan pääkaupungiksi vuonna 1991. Berliini on historiassaan ollut niin valistunut Preussin pääkaupunki kuin Hitlerin suurien suunnitelmien kohteena. Merkittävä ajanjakso Berliinille on ollut sen jako Saksan demokraattiseen tasavaltaan ja Saksan liittotasavaltaan, minkä vaikutukset näkyvät kaupungissa yhä tänäkin päivänä. Mielenkiintoisen historian vuoksi valitsin Berliinin tutkimuskohteekseni. Tutkimuksessani kartoitan representaatioita Berliinistä diskurssianalyyttisellä menetelmällä kahdesta erilaisesta artikkelista. Toinen artikkeleista on matkakertomus, joka on julkaistu Brigitte-nimisessä ”naistenlehdessä” ja toinen on mielipidekirjoitus aikakauslehdestä Stern. Analyysissä selvisi muun muassa, että kummatkin artikkelit representoivat Berliiniä kaupunkina, joka on monimuotoinen ja jossa on tilaa kaikille ihmisille. Brigitten artikkelista toisaalta heijastui kuva idyllisestä ja vihreästä kaupungista, kun taas Sternin artikkelista kuva rauhattomasta ja turistien valtaamasta kaupungista.