Vammaisten ihmisten kokemuksia kohtaamisista sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmässä : välittäminen, oikeuksien kunnioittaminen ja sosiaalinen arvostus vammaisten ihmisten omaelämäkerrallisissa kirjoituksissa - Niemi, Riikka (2018)
Pro gradu -tutkielmassa tarkastellaan vammaisten ihmisten kokemuksia kohtaamisista sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmässä. Teoreettisena viitekehyksenä käytetään tunnustuksen teoriaa, ja vammaisten ihmisten kokemuksia analysoidaan välittämisen, oikeuksien kunnioittamisen ja sosiaalisen arvostuksen ulottuvuuksilla. Tutkimusaineiston muodostaa Yhteiskuntatieteelliseen tietoarkistoon tallennettu Vammaisena Suomessa 2013-2014 -elämäkerta-aineisto.