Palimpsestit ja uudelleenkirjoittaminen myytillisten kertomusten ja satujen pohjalta - Keinänen, Minna (2018)
Tutkimus käsittelee palimpsesteja eli teoksia, jotka on kirjoitettu läpinäkyvästi jonkin aiemmin ilmestyneen teoksen tai tarinan pohjalta. Tarkastelen palimpsesteja ja uudelleenkirjoittamista ilmiönä ja prosessina kirjoittajan näkökulmasta. Teoreettinen viitekehys on peräisin erityisesti Gérard Genetten transtekstuaalisuudesta.