Käyttäjäkokemus sykemittareissa - Helen, Satu (2018)
Liikuntateknologian käyttö on lisääntynyt viime vuosina ja markkinoilla on tarjolla suuri määrä erilaisia liikuntateknologian muotoja. Eräs käytetyimmistä muodoista ovat sykemittarit. Sykemittarin avulla käyttäjä saa paljon tietoa fyysisestä aktiivisuudestaan. Käyttäjä voi mitata, tallentaa, varastoida sekä jakaa muiden kanssa dataa omasta suorituksestaan. Tässä kirjallisuuskatsauksena toteutetussa tutkielmassa tarkastellaan käyttäjäkokemuksen muodostumista sykemittareissa. Tutkielmassa määritellään sykemittarin käsite osana liikuntateknologian muotoja sekä siihen keskeisesti liittyvä itsensä mittaaminen. Lisäksi tutkielmassa määritellään käyttäjäkokemuksen käsitettä. Kirjallisuuteen perustuen, sykemittarien käytöstä voi muodostua sekä positiivisia että negatiivisia käyttäjäkokemuksia. Tutkielman tuloksena voidaan todeta keskeisimmät tekijät, jotka vaikuttavat sykemittarin käyttäjäkokemukseen.