Deutsch in mündlicher und schriftlicher Unternehmenskommunikation : Umfrage unter dem Personal deutscher Unternehmen in Finnland - Peura, Emilia (2018)
Saksalaisyritykset ovat perustaneet Suomeen tytäryrityksiä ja ovatkin kolmanneksi tärkein ulkomaalainen työnantaja Suomessa (SVT 2017). Vuosina 2015 ja 2018 saksalais-suomalainen Kauppakamari tutki Suomessa toimivien saksalaisomisteisten yritysten tilannetta. Kyselystä tuli mm. esiin, että yrityksillä oli vaikeuksia löytää saksankielentaitoisia työntekijöitä Suomesta.