"Hän yritti vain keksiä keinoa, jolla voisi välttää koko avioliiton" : prinsessojen toimijuus Disneyn ja Pixarin 2010-luvun prinsessasaduissa - Pappila, Tiia (2018)
Tutkielmassa tarkastellaan prinsessojen toimijuutta Disneyn ja Pixarin 2010-luvulla ilmestyneissä prinsessasaduissa. Tavoitteena on selvittää, millaisina toimijoina prinsessat kuvataan. Tutkielman tutkimuskysymykset ovat: 1. Millaisina toimijoina prinsessat representoidaan? 2. Millaisia keinoja prinsessat käyttävät puolustaessaan omaa toimijuuttaan? ja 3. Millaisten tekijöiden representoidaan rajoittavan tai vaikuttavan prinsessojen toimijuuteen? Lisäksi tutkielmassa pohditaan, millaista naiskuvaa nämä kuvaukset prinsessojen toimijuudesta rakentavat.