Avoin, nopea, hajautettu : kohti rihmastomaista Puolustusvoimien viestintää - Manelius, Suvi (2018)
Tutkimuksessa esitellään informaatioympäristö sekä organisaation sisäiset rakenteet ja toimintamallit erityisesti rihmastoteorian näkökulmasta. Keskeisenä tavoitteena on tuoda esiin teemoja ja ajattelutapoja, joilla organisaatio voi selviytyä jatkuvassa muutoksessa. Rihmastoajattelun rinnalle nostetaan käsite puumallista, joka voidaan nähdä kuvaavana mallina perinteisen hierarkkiselle organisaatiolle. Tutkimuksessa viestintää ja sen organisointia tarkastellaan erityisesti Puolustusvoimien kontekstissa. Koska kyseessä on julkisen sektorin organisaatio, on keskeistä tarkastella sitä myös erityispiirteidensä kautta, joilla on vaikutus jatkuvassa muutoksessa selviytymiseen.