Sisältöä tuottavien verkkosivustojen käytön jatkumiseen vaikuttavat tekijät - Ala-Mäenpää, Mikko (2018)
Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, minkälaiset tekijät vaikuttavat käyttäjien jatkokäyttöpäätökseen sisältöä tuottavilla internetsivustoilla, tutkimuskysymyksenä ”mitkä tekijät lisäävät tai vähentävät digitaalisen sisällön kuluttamista?”. Tutkimuksen teoreettinen viitekehys pohjautuu neljään aihealueeseen: käytön jatkamiseen, sisältömarkkinointiin, käyttäjien sitouttamiseen ja virtuaaliseen yhteisöllisyyteen. Näistä kaksi ensimmäistä muodostavat pohjan teorialle ja kaksi viimeistä esitellään lähinnä käsitetasolla. Teoreettisen viitekehyksen pohjalta luotiin kysely, jolla pyrittiin selvittämään käyttäjien kokemuksia ja mielipiteistä sivuston käytöstä. Empiirinen osio on toteutettu määrällisenä tutkimuksena ja otos on kerätty Vihjeparatiisi.comin käyttäjistä nettikyselyn avulla. Kyselyyn vastasi kaiken kaikkiaan 70 käyttäjää ja kyselyn tulokset analysoitiin SPSS-ohjelmiston avulla. Tutkimuksen tuloksista selviää, että käyttäjien jatkopäätökseen vaikuttaa eniten käyttökokemus. Merkittävimpään rooliin nousivat sivuston käytön helppous ja nautinnollisuus. Muita vaikuttavia tekijöitä ovat käytön aiheuttama sosiaalinen vaikutus, sivuston saatavuus, vaihtoehtojen laatu ja sivuston kaupallisuus. Näillä ei kuitenkaan ole yhtä suurta vaikutusta jatkopäätökseen kuin käyttökokemuksella.