Language specialists’ views on studies, work and professionalism - Nisula, Paavo (2018)
Työelämän muutokset suomalaisessa yhteiskunnassa ovat herättäneet keskustelun yliopistojen ja työelämän välisestä suhteesta. Maailman muuttuessa entistä globaalimmaksi ja digitaalisemmaksi uusia työtehtäviä ja työpaikkoja syntyy samalla kun vanhoja, jo vakiintuneita ammatteja poistuu. Yliopistot ovat pyrkineet vastaamaan yhteiskunnan ja työelämän odotuksiin lisäämällä työelämäorientaatiota opintosuunnitelmiinsa. Aihealuetta on kuitenkin tutkittu toistaiseksi vähän. Etenkin humanistisilta aloilta valmistuvien generalistien siirtymisestä opinnoista työelämään on olemassa vain rajallisesti tutkimustietoa. Jyväskylän yliopistosta valmistuvat kieliasiantuntijat kuuluvat tähän ryhmään, ja toistaiseksi tätä ryhmää ei ole tutkittu lainkaan.