The needs for professional communicative repertoire, and the effects of it on the employees in a global technology industry company based in Central Finland - Hiekkavirta, Anni (2018)
Tutkielmassa tarkastellaan Keski-Suomessa sijaitsevan, globaalissa omistuksessa olevan teknologia-alan yrityksen työntekijöiden kielivarantoa ja yrityksen toiveita sen suhteen. Tutkimus pyrkii myös selvittämään kuinka kielitaidon tarpeet työtehtävissä, sekä työympäristössä vaikuttavat työntekijöiden ammatillisen identiteetin muodostumiseen, sekä kokemukseen työyhteisöön kuulumisesta. Tutkimus on tehty yhteistyössä yrityksen kanssa, ja tähän liittyen on myös toteutettu Kandidaatin tutkielma (Hiekkavirta 2017), jossa tarkasteltiin lähemmin yrityksen kielivarannon tarpeen eri lajeja ja kielikoulutustarpeita.