Rahoitusjärjestelmän vaikutus talouskasvuun - Yilmaz, Eyüp (2016)
Tutkielma tarkastelee rahoitusjärjestelmän vaikutusta talouskasvuun keskeisten rahoituksellisten-, poliittisten-, juridisten- sekä kulttuurillisten tekijöiden pohjalta. Tutkielma sisältää rahoitusjärjestelmän sekä talouskasvun välisen yhteyden teoriaa vanhimmista teorioista aina uusimpiin rahoituksellisiin endogeenisiin kasvumalleihin. Tutkielma sisältää laajan ja monipuolisen katsauksen aikaisempaan empiiriseen kirjallisuuteen. Aikaisemman empiirisen kirjallisuuden yhteydessä syvennytään analysoimaan ja tarkastelemaan edellä mainittuja tekijöitä useista eri näkökulmista tuoden samalla kattavasti esille kyseisistä tekijöistä tehtyjä aikaisempia empiirisiä tutkimuksia ja niistä saatuja tuloksia.