”Se vasta kamalaa olisi jos näyttäisi samalta koko ikänsä” : suomalaisten keski-ikäisten naisten ajatuksia iän tuomista ulkonäkömuutoksista - Tuukkanen, Emmi (2017)
Tässä maisterintutkielmassa tutkin 50–65-vuotiaiden suomalaisnaisten kokemuksia ikääntymisen tuomista ulkonäkömuutoksista. Ulkonäköihanteet ovat kulttuurisidonnaisia ja tutkimuksessa halusin selvittää, mitä merkityksiä naiset antavat ikääntymiselle suomalaisen kulttuurin kontekstissa. Tarkastelun kohteena olivat heidän subjektiiviset kokemukset vanhenemisen ulkonäkövaikutuksista sekä ulkonäköpaineista, joita naiset voivat kokea ikäluokasta riippumatta. Lisäksi tutkin keski-ikäisten naisten kauneudenhoitorutiineja ja sitä, miten naiset hoitavat ulkonäköään tänä päivänä.