Punainen Risti ja humanitarismin poliittisuus - Siren, Emma (2018)
Tässä pro gradu-tutkielmassa tarkastellaan humanitarismin poliittisuutta. Tutkielman taustalla on käytetty kansainvälistä tutkimuskirjallisuutta humanitarismin politisoitumisesta. Humanitarismin politisoitumisen on ajateltu liittyvän ennen kaikkea sellaisiin tekijöihin kuin ammatillistuminen, viestintä ja medianäkyvyys, rahoitus, militarisoituminen sekä humanitaarisen tilan kaventuminen. Näitä kaikkia tekijöitä tarkastellaan tässä tutkielmassa, käyttäen esimerkkinä humanitaarisen avustustyön pioneeria, Punaista Ristiä. Tutkielman aineistona on käytetty organisaation itse julkaisemaa vuosiraporttia vuodelta 2016. Aineistoa on tulkittu teorialähtöisen sisällönanalyysin keinoin.