"Mitä me oikeastaan ollaan?" : identifikaation, organisaatioidentiteetin ja brändin kolmiyhteys helsinkiläisen urheiluseuran kontekstissa. - Jousi, Julius (2018)
Osana yleisempiä yhteiskunnallisia muutoksia, urheiluseurojen toimintaympäristö on ollut viimeisten vuosikymmenten aikana murroksessa. Yksi näistä muutoksista koskee ihmisten henkilökohtaisia yhteisösiteitä. Seurat eivät voi enää olettaa olevansa automaattisesti tärkeä osa niihin kuuluvien yksilöiden identiteettiä. Kilpailu eri valinnanmahdollisuuksien viidakossa kulkevien ihmisten kiinnittymisestä on ankaraa. Tarjotakseen yksilöille houkuttelevaa tarttumapintaa seurojen onkin pystyttävä palvelemaan ihmisten identiteettejä myös oman identiteettinsä kautta. Vahvemmin kiinnittyneitä yksilöitä toivovien seurojen on kyettävä edustamaan heille muutakin kuin vain harrastuksen mahdollistajaa. Ensin seurojen on kuitenkin tunnettava mahdollisimman hyvin oma identiteettinsä, jotta sen esittäminen ja vahvistaminen ennen kaikkea brändinrakennuksen näkökulmasta olisi järkevää ja uskottavaa.