Transatlanttinen kauppa- ja investointisopimus käsitteen kautta tarkasteltuna - Kansanaho, Suvi (2018)
Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, mitä uudenlaiset vapaakauppasopimukset tuovat mukanaan vapaakaupan lisäksi, tässä tapauksessa TTIP:n kontekstissa. Tutkimus pyrkii lisäksi analysoimaan sitä, minkälaisen muutoksen vapaakaupan käsite on kokenut uudenlaisten kahden- tai monenvälisten vapaakauppasopimusten yleistyessä ja muuttaessaan muotoaan. Tutkimusaineistona käytetään TTIP-neuvotelluista vuotaneita ja tämän jälkeen myös julkaistuja neuvotteluasiakirjoja USA:n ja EU:n väliltä. Näiden lisäksi aineistona käytän molempien osapuolten näkyvimpien poliitikoiden puheita vapaakaupasta neuvotteluvuosilta. Oletukseni on, että käsite ja vapaakaupan toiminta on muuttanut muotoaan ja niille on löydettävissä uudenlaisia merkityksiä ja voimakasta ristiriitaisuutta.