Yrittäjien narratiiveja palkkatyöhön siirtymisen kokemuksesta ammatillisen identiteetin näkökulmasta - Pekkarinen, Petri (2018)
Yrittäjyys on suosittu työllistymisvaihtoehto alle 35-vuotiaiden nuorten aikuisten keskuudessa. Yrittäjänä onnistuminen on monen tekijän summa, ja moni yrittäjä siirtyy syystä tai toisesta työelämään työntekijäksi. Työkokemuksen ja ammatillisen kasvun merkitystä yrittäjyydelle on tutkittu melko laajalti, mutta yrittäjyyskokemuksen vaikutuksia palkkatyöhön siirtyvän – tai siirtyneen – entisen yrittäjän työhön sopeutumiseen tai työelämässä menestymiseen ei liene tarkasteltu yhtä johdonmukaisesti.