”To není jenom Temelin” : Temelinin ydinvoimalan rooli Tshekin parlamenttikeskusteluissa - Tikka, Silja (2018)
Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, kuinka Tshekin ja Itävallan rajalla sijaitseva ydinvoimala Temelin vaikutti tshekkiläisessä parlamenttikeskustelussa, sekä tutkia Tshekin ympäristöpolitiikan piirteitä parlamenttikeskustelujen tutkimuksen kautta. Tarkoituksena on tarkastella aihetta niin parlamenttikeskustelujen kautta, kuin yleisesti Tshekin ympäristöpolitiikkaan peilaten. Ymmärtääkseni parlamenttikeskustelujen kontekstia, tutkin kuinka Tshekin ympäristö- ja ydinvoimapolitiikka on kehittynyt regiimimuutoksen myötä. Tutkimuksen näkökulma lähtee Tshekin parlamenttikeskustelujen tarjoamasta Temelinin merkityksestä, ja siitä, kuinka tämä esimerkiksi vaikutti Tshekin ja Itävallan välisiin suhteisiin. Tutkimuksen analyysimenetelmänä on käytetty retorista analyysiä.