Data-driven interactive multiobjective optimization using cluster based surrogate in discrete decision space - Malmberg, Jose (2018)
Tutkielma esittää klusteripohjaisen sijaismallin diskreetin päätöksentekoavaruuden dimension pienentämiseksi ja lineaaristen kokonaislukuoptimointitehtävien yksinkertaistamiseksi. Sijaismalli on suunnattu erityisesti datapohjaisten päätöksenteko-ongelmien interaktiiviseen ratkaisemiseen, sillä se yhdistää sijaismallin interaktiota helpottavan vaikutuksen ja interaktiivisen NIMBUS menetelmän hyvän suorituskyvyn sijaismallin tuloavaruudessa. Kehitettyä sijaismallia ja metodia myös sovellettiin monitavoitteiseen metsätalousongelmaan hyvin tuloksin.