Voimaharjoittelun toistumistiheyden vaikutus alaraajojen lihasten isometriseen voimantuottoon ja poikkipinta-alaan 64–75-vuotiailla henkilöillä. - Turpela, Mari (2018)
Ikääntymisen myötä lihasvoima ja -massa vähenevät muun muassa hermo-lihasjärjestelmän ikääntymisestä johtuvien muutoksien vuoksi. Tämä johtaa toimintakyvyn laskuun. Ikäänty-neiden henkilöiden lihasvoimaominaisuudet voivat säilyä ja jopa kasvaa voimaharjoittelun avulla. Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena on selvittää voimaharjoittelun toistumisti-heyden (1–3 krt/viikko) vaikutusta alaraajojen lihasten isometriseen voimantuottoon ja poik-kipinta-alaan 64–75-vuotiailla miehillä ja naisilla.