“The War Becomes Personal”: Experiences of Journalists Who Report the Middle East - Myöhänen, Ulriikka (2018)
Lähi-itä on jo vuosikymmeniä ollut maailmanpolitiikan keskiössä, ja alueen konfliktin hallitsevat Lähi-idälle varattua palstatilaa länsimaisessa mediassa. Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, millaisia kokemuksia Lähi-idän toimittajilla on omasta työstään ja tarkastella näitä kokemuksia rauhantutkija Johan Galtungin rauhanjournalismin ja sotajournalismin käsitteiden valossa. Galtungin teoreettista jäsennystä on käytetty aiemmin erityisesti uutisten sisältöjen analyysissa, mutta konfliktiuutisointia tekevät toimittajat ja heidän työnsä realiteetit ovat jääneet tutkimuksessa vähemmälle huomiolle. Tämä laadullinen tutkimus osaltaan lisää rauhanjournalismin ja sotajournalismin tutkimusta Lähi-idän kontekstissa.