Mobiilimaksamisen turvallisuusuhat ja niiden torjunta - Tamminen, Jimi (2018)
Tässä kandidaatin tutkielmassa esitellään kirjallisuuskatsauksen keinoin mobiilimaksamista, siihen liittyviä turvallisuusuhkia ja niiden torjuntatapoja. Tutkielmassa esitellään mobiilimaksamisen tärkeimmät ominaisuudet ja toimintatavat. Lisäksi tutkielmassa esitellään mobiilimaksamisen mahdollistavia teknologioita. Mobiilimaksamisen suosion arvioidaan kasvavan huomattavasti tulevien vuosien aikana ja yksi tärkeimmistä tekijöistä mobiilimaksamisen käyttöönoton kannalta on turvallisuus. Turvallisuus on mobiilimaksamisessa tärkeässä asemassa, sillä mobiilimaksujärjestelmät käsittelevät arkaluontoista tietoja. Esimerkiksi henkilö- ja rahaliikennetiedot voivat olla uhattuina mobiilimaksujärjestelmään kohdistuvan tietomurron aikana. Tutkimuksessa esitellään mistä turvallisuus muodostuu mobiilimaksamisessa ja millaisia uhkia siihen liittyy. Lopuksi selvitetään, mitkä ovat olennaisimpia torjuntatapoja mobiilimaksamisen uhkia vastaan.