Kemian opetuksen toteutus ja vaikeudet viittomakielisessä perusopetuksessa - Oinas, Essi (2018)
Tässä kandidaatin tutkielmassa on kartoitettu kemian opetuksen toteutuksen käytänteitä, vaikeuksia ja kokonaisvaltaista tilannetta perusopetuksessa. Kartoituksen perusteella kemian alan yhtenäisen ja ratifioidun viittomiston luominen on edellytys yhdenvertaisen perusopetuksen toteutumiselle. Syvällisen aineenhallinnan ja ilmiöpohjaisen oppimisen toteutumiseksi myös monipuolisemman opetusmateriaalin tuottaminen on tärkeää.