Kuunnelma ja sen henkilöhahmo - Ojala, Sanna-Kaisa (2018)
Tämän tutkimuksen tarkoitus oli selvittää, millainen taidemuoto kuunnelma on sekä miten kuunnelman henkilöhahmot syntyvät ja muovautuvat. Tutkimustulokset on esitetty niin, että ensin taustoitan kuunnelman maailmaa, sitten esittelen kuunnelmahenkilön syntykategorioita kirjailija Kristiina Wallinin haastatteluun perustuen ja lopuksi tarkastelen omien kuunnelmaeditioideni henkilöhahmojen muovautumista muun muassa kompleksisuuden, tietoisuuden kuvauksen tason ja kehittyvyyden osalta.