Toimitilataiteen muutoksia 2010-luvulla : valtion taideteostoimikunnan ja THL:n uuden päärakennuksen taidehankinnat - Järvinen, Mika (2018)
Tutkielmani tavoitteena on tarkastella rakennushankkeisiin liittyviä taidehankintoja sekä niissä tapahtuneita muutoksia 2010-luvulla. Muutokset johtuvat mm. uudenlaisista toimitilaratkaisuista sekä uusien taidemuotojen yleistyneestä käytöstä. Taidehankintojen muutoksia selvitetään pääosin valtion taideteostoimikunnan toiminnan osalta. Toimitilaratkaisuissa keskitytään monitilatoimistoihin siirtymiseen, joissa yleisesti taiteen sijoittamisen muutoksina koetaan seinäpintojen sekä tilojen väheneminen.