The building of a sense of community by the videoblogger Blogilates - Kemppainen, Kaisli (2018)
YouTube on suosituin videotoistopalvelu Internetissä. Sivustolle voi ladata omia videoita, katsoa, tilata sekä kommentoida muiden videoita. Osa sivuston käyttäjistä on erittäin suosittuja ja heillä voi olla miljoonia seuraajia sekä katselukertoja videoillaan. Kaikkein suosituimmat videobloggaajat (tai ”tubettajat”) elättävät itsensä videoiden mainostuotoilla ja sponsoreiden tarjoamien diilien kautta. Tubettajien ympärille rakentuu usein uskollinen ja tiivis yhteisö. On syytä kuitenkin muistaa, että vloggaajan tarkoituksena on kuitenkin myydä omia tai edustamiaan tuotteita tai palveluita.