Hyvä tekoäly reaaliaikaisissa strategiapeleissä - Tamminen, Aleksi (2018)
Vaikka reaaliaikaiset strategiapelit ovat olleet olemassa jo pitkän ajan ei niiden tekoälyssä ole saavutettu tilaa mihin voisimme olla kunnolla tyytyväisiä. Tämän kanditutkielman tavoitteena on tutkia, miten voitaisiin luoda hyvä tekoäly reaaliaikaisiin strategiapeleihin ja kuinka tekoäly mahdollisesti paranee tulevaisuudessa. Kanditutkielman muotona on kirjallisuuskatsaus. Tässä tutkielmassa käymme läpi RTS-pelien tekoälyn osa-alueita ja ongelmia, jotka liittyvät näihin osa-alueisiin. Lopuksi käymme läpi koneoppimistekniikoilla suoritettuja tutkimuksia, joita voitaisiin mahdollisesti käyttää parantamaan RTS-pelien tekoälyä tulevaisuudessa.