HR-asiantuntijoiden kokemuksia asiantuntijapalveluyrityksestä: ominaispiirteet ja niiden vaikutukset henkilöstöjohtamiseen - Peltokorpi, Hanna (2018)
Pro gradu -tutkielman tarkoituksena on selvittää HR-asiantuntijoiden näkemyksiä asiantuntijapalveluyrityksen ominaispiirteistä sekä ominaispiirteiden vaikutuksia henkilöstöjohtamiselle erityisesti tietointensiivisyyden ja asiantuntijuuden näkökulmasta. Tutkimuksen tarkoituksena on myös selvittää, pystytäänkö asiantuntijapalveluyrityksen ominaispiirteet ottamaan riittävällä tavalla huomioon case -yrityksen nykyisessä henkilöstöjohtamisessa. Tutkimus on jaettu neljään teoriaosuuteen. Ensimmäisessä teoriaosassa käydään läpi asiantuntijapalveluyrityksiin liittyvää tutkimusta. Toisessa osiossa perehdytään henkilöstöjohtamista koskeviin käsitteisiin sekä henkilöstöjohtamisen tutkimuskenttään. Kolmannessa osiossa esitellään henkilöstöjohtamisen viitekehys asiantuntijapalveluyrityksessä sekä esitellään tarkemmin viitekehykseen liittyvät teemat tietointensiivisyys ja asiantuntijuus. Neljännessä osiossa perehdytään asiantuntijaosaamiseen. Tutkimus toteutettiin haastattelemalla neljää henkilöä suuressa asiantuntijapalveluyrityksessä. Henkilöt valikoituivat haastateltaviksi taustansa perusteella. Haastateltavat toimivat HR-asiantuntijatehtävissä. Haastattelut keskittyivät käsittelemään asiantuntijapalveluyrityksen toimialaa ja asiantuntijoita teemoina sekä henkilöstöjohtamista tietointensiivisyyden ja asiantuntijuuden näkökulmasta. Empiirisen tutkimuksen perusteella muodostettiin käsitys asiantuntijapalveluyritysten ominaispiirteistä HR-asiantuntijoiden näkökulmasta ja arvioitiin mitä vaikutuksia teemoilla tietointensiivisyydellä ja asiantuntijuudella on henkilöstöjohtamiselle.