Hilja Henkivartija : Hilja Ilveskeron henkilöhahmo ja sen suhteet toisiin henkilöhahmoihin ja yhteiskuntaan Leena Lehtolaisen romaaneissa Henkivartija, Paholaisen pennut ja Oikeuden jalopeura. - Majanen, Tytti (2018)
Tutkin maisterintutkielmassani juonen kannalta merkittävässä toimintaroolissa olevia henkilöhahmoja, jotka esiintyvät kolmen teoksen sarjassa. Eniten perehdyn Hilja Ilveskeron henkilöhahmoon, mutta pohdin myös muita hahmoja eri teorioiden valossa. Myös Hiljan henkilöhahmon suhde muihin henkilöhahmoihin on tutkimukseni kohteena ja yleisesti hahmojen suhteet toisiinsa.